Sök på den här webbplatsen
Följ oss på   [f]   [L] [L]

Föreningsverksamhet i Lund

Seriösa forskare påstår att det finns fler föreningar och sällskap per invånare i Lund än i någon annan stad av samma storlek och många av dessa föreningar och sällskap har intressant verksamhet som man kan ta del av. Här berättar vi om ett urval av dessa föreningar som vi själva tycker är intressanta och i Lunds kommun föreningsregister hittar man många fler. Dessutom har Lunds universitet en sida med information om massor med studentföreningar. Klicka på de blå länkarna för att få mer information.

 • Grandiosa Sällskapet

  OBS: Vi avråder från medlemskap i Grandiosa Sällskapet tills vidare

  Tyvärr har vi insett att Grandiosa Sällskapet är ett ganska inåtvänt sällskap där det är svårt att bli en del av gemenskapen om man inte känner någon av de som är med där redan sedan tidigare. Det har vi själva fått erfara och därför avråder vi från Grandiosa Sällskapet tills vidare. De måste först fundera noga på hur de bemöter nya medlemmar om de vill att någon ska bli medlem hos dem.

  Grandiosa Sällskapet är ett slags supporterklubb till Grand Hotel och för ett billigt medlemskap kan man få ta del av föreläsningar och andra aktiviteter på Grand Hotel och man får rabatter på mat och boendet på hotellet. Längst ner på Grandiosa Sällskapets sida kan man öppna det senaste medlemsbrevet som ett PDF-dokument för att se vilken verksamhet man kan ta del av just nu.

 • Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige, Kulturen

  Ett medlemskap i Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige, Kulturen, är väldigt förmånligt eftersom det ger fri entré till Kulturen och en lång rad andra friluftsmuseer som t.ex. Skansen i Stockholm. Man får också ta med sig en valfri gäst också får man Kulturens årsbok. Kulturhistoriska museet Kulturen är ett av Lunds främsta sevärdheter och något som är värt att besöka ofta.

 • Föreningen Gamla Lund

  Föreningen Gamla Lund har ett kansli där man kan köpa böcker och andra skrifter om Lund och Lunds historia. Föreningen har också återkommande föredrag om Lund som man kan ta del av och föreningen är engagerad i frågor som rör förändringar av stadsmiljön i Lund. På sidan aktuellt program kan man se vilka aktiviteter de anordnar just nu.

 • Lunds Släktforskarförening

  Förutsättningarna för att släktforska är speciellt goda i Lund eftersom här både finns Lunds universitetsbibliotek med dess stora tidningsarkiv och ett pliktexemplar av allt som trycks i Sverige och Arkivcentrum Syd med bl.a. Landsarkivet och flera andra arkiv. Lunds Släktforskarförening har ofta olika slags föredrag andra aktiviteter där man kan lära mer om släktforskning och träffa andra släktforskare. På sidan "program" på deras webbplats kan man se vad de erbjuder just nu.

 • Studentafton

  Sedan 1905 har Akademiska Föreningen AF:s Studentaftonutskott arrangerat återkommande aftnar i Akademiska Föreningens lokaler. Forskare, musiker, politiker, författare, kungligheter, journalister, debattörer, regissörer, företagsledare och konstnärer inleds med att gästen håller ett anförande och sedan får publiken tillfälle att ställa frågor. Dessa aftnar är öppna för såväl studenter som för allmänheten och gästerna har ofta varit celebriteter som statsministrar och nobelpristagare.