Sök på den här webbplatsen
Följ oss på   [f]   [L] [L]

Nyheter

Här hittar du nyheter som vi har publicerat om vad som hänt hos oss tidigare i år.


Januari

Tisdag den 9 januari
I lördags såg vi på musikalen Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö tillsammans med Ann-Christines föräldrar Mona och Lars Nilsson och vi tyckte att den var bra. Efter den österrikiska musikalen så passade det sen bra med middag på den österrikiska restaurangen Rauhrackel här i Lund. På söndagen åkte de hem igen.

Ann-Christine arbetade hemma igår och det gör hon idag också men imorgon åker hon till Jönköping och kommer hem igen på torsdag kväll. På fredag arbetar hon hemma under dagen och sen går vi till restaurang Stäket för att äta middag under kvällen.

Vi har inte några planer för helgen än men på lördag kväll äter vi middag hemma framför TV:n och ser på någon film som vanligt.

Måndag den 1 januari
Igår firade vi nyår hemma genom att äta en god trerätters middag. Som förrätt åt vi smördegsbakelse med räkor och stenbitsrom och drack Lanson Black Label Champagne som Ann-Christine fick när hon disputerade i maj 2013. Sen åt vi hjortfilé med västerbottenpotatiskaka med rödvinsås, fylld portabello och syltad rödlök och drack Amarone Alpha Zeta som Jonny fick som födelsedagspresent när han fyllde 50 förra året. Till sist åt vi citrustiramisu och drack limoncello som efterrätt.

Vi hade tur med vädret för efter att det hade regnat nästan hela dagen så drog regnet bort och det blev uppehåll, vindstilla och ganska varmt ute någon gång efter 21:00. Vi gick ut på en kort promenad vid 22:00 och då var det inte många ute och det var väldigt lugnt och tyst ute i Lunds centrum. Men när vi sen gick ut igen vid 23:45 för att se på nyårsfyrverkeriet på Universitetsplatsen så var det väldigt mycket folk ute, precis som vanligt i Lunds centrum på nyårsafton.

Idag är vi också hemma och Jonny ska göra klart vår preliminära deklaration som vi har tagit för vana att göra på nyårsdagen.

Ann-Christine arbetar hemifrån den här veckan och på fredag eftermiddag kommer hennes föräldrar Mona och Lars Nilsson från Sandvik söder om Kalmar hit och hälsar på oss. På fredag kväll bjuder vi dem på middag här hemma hos oss och de stannar hos oss och sover över här till på söndag. På lördag ska vi gå och se på musikalen The Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö med bl.a. Christopher Wollter i huvudrollen som Kapten Von Trapp. Efter föreställningen åker vi tillbaka till Lund och går till den österrikiska restaurangen Rauhrackel där vi har bokat bord till 19:00 för att äta middag.