Sök på den här webbplatsen
Följ oss på   [f]   [L] [L]

Vintern 2017

Vi har inte tagit så många foton under vintern 2017 än men här är några att börja med då vi var på kulturhistoriska museet Kulturen här i Lund och i Västra Torup för att se på bygdegården där vi ska vara på släktträff den 25 maj i år.

002.jpg
Den 6 januari var vi kulturhistoriska museet Kulturen och lyssnade på kända sånger som de kallade för Julsånger som värmer i vintertid och som sjöngs av mezzosopranen Signe Jeppesen och tenoren Christer Arwidson till musik från piano av Bente Falck. Sångerna var bl.a. sånger från olika musikaler och operetter och de sjöng dem oerhört bra!
 
003.jpg   004.jpg
De sjöng även solo några gånger. Signe Jeppesen sjöng bl.a. sången Vinterdröm. Och Christer Arwidson gjorde ett väldigt vackert framförande av O helga natt.
 
005.jpg
Lördagen den 7 januari var vi på kulturhistoriska museet Kulturen igen där de hade ett intressant evenemang där musikdirektören Erik Ask-Upmark berättade om gamla tiders musik och spelade upp gamla skivor, s.k. stenkakor eller 78-varvare, på en trattgrammofon från omkring 1905 i den vackra Borgarsalen.

Söndagen den 8 januari åkte vi till Västra Torup väster om Hässleholm för att se på bygdegården där vi ska ha en släktträff för släkten efter Jonnys farmors föräldrar den 25 maj i år.

006.jpg   007.jpg
Den stora salen i Västra Torups bygdegård där vi ska vara på släktträff den 25 maj i år. Sedan följde vi med Jonnys kusin Marie, hennes man Dick och deras dotter Jessica till Hässleholm där vi åt lunch innan vi åkte hem igen.

Vi har fortsatt gå ut och äta middag under fredagskvällarna det här året också.

008.jpg   009.jpg
Fredagen den 13 januari åt vi middag hos
restaurang Stortorget.
Helgen därpå gick vi ut på lördagen, den 21 januari, istället och då åt vi middag hos mat & Destillat.
 
010.jpg   011.jpg
Fredagen den 27 januari var vi på Kulturen där de högtidlighöll dagen till minne av förintelsens offer under eftermiddagen och sedan till kvällen så gick vi till Klostergatans Vin & Delikatess för att äta middag.

Lördagen den 28 januari öppnades Skissernas museum här i Lund igen med nyinvigning efter att ha varit stängt under ett år för att byggas ut. Men det var väldigt många där den dagen så vi ska gå dit där igen någon gång när det inte är så mycket folk där.

012.jpg   013.jpg
Vi började med att se på själva invigningen och museichefen Patrick Amsellems tal i den nya Birgit Rausings sal som kommit till genom att innergården mellan de gamla byggnaderna byggts in i museet.
 
014.jpg   015.jpg
Sedan gick vi upp en stund på ovanvåningen där de har tillfälliga utställningar och just då fanns där bl.a. ett konstverk som bestod av hundratals små klossar av lera på ett stort golv och ett annat som bestod av en massa kristaller som hängde fritt i rummet.
 
016.jpg   017.jpg
Det fanns ett innerfönster där man hade utsikt ut mot Birgit Rausings sal och den stora väggmålningen på en av dess väggar. Från ett annat ställe har man utsikt över den internationella salen där man bl.a. ser de två stora skisserna från 1951 av Henri Matisse på den bortre väggen.